nieuws

Vakbonden stellen Veluwezoom Verkerk ultimatum

bouwbreed Premium

CNV Vakmensen en FNV Bouw stellen Veluwezoom Verkerk uit Zevenaar een ultimatum.

Als de directie van het bedrijf voor maandag 24 september niet met een “beter” sociaal plan komt, wordt het werk neergelegd, dreigen de vakbonden. Door de reorganisatie die de Volker Wessels-dochter wil doorvoeren verliezen veertien van de tachtig werknemers hun baan. Het sociaal plan dat de directie van het bedrijf hierbij in gedachte heeft (70 procent van de kantonrechtersformule) is volgens de vakbonden echter te mager.

FNV Bouw en CNV Vakmensen eisen 95 procent van de kantonrechtersformule en “goede afspraken over begeleiding naar nieuw werk”, zoals dit eerder overeen gekomen is met de directie van Volker Rail. De bonden pleiten bovendien voor een sociaal plan dat voor alle Volker Wessels-bedrijven geldt.

Een woordvoerder van Veluwezoom Verkerk wil over het ultimatum nog niet veel kwijt. “maar we hebben in overleg met de OR al een goed sociaal plan opgesteld.”

Reageer op dit artikel