nieuws

Strips Delftse Poort laten los van gevels

bouwbreed Premium

Strips Delftse Poort laten los van gevels

De gevels van de hoogste toren van Delftse Poort, het kantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam, hebben maandagmiddag lichte schade opgelopen door de harde wind.

Een metalen strip is van vier meter hoog naar beneden gevallen, een tweede strip wappert op de 24e verdieping (60 à 70 meter hoog). De strips dekken de constructie tussen de gevelpanelen af. Volgens Jacqueline van Wijk van Nationale Nederlanden is de metalen strip op vier meter hoogte vanochtend vastgezet, door aannemingsbedrijf Van Eesteren. “De andere strip zit niet helemaal los en kan niet vallen. Hij kan op zijn vroegst vrijdag vanuit een gondel worden gerepareerd, dan verwachten we op die hoogte windkracht 4”, aldus Van Wijk.

Reageer op dit artikel