nieuws

Oplevering logistieke ruimten sterk gestegen

bouwbreed

Oplevering logistieke ruimten sterk gestegen

Het aantal opgeleverde vierkante meters logistieke ruimte is met 21 procent gestegen. In de eerste helft van het jaar is ongeveer 256.000 vierkante meter opgeleverd, aanzienlijk meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van DO Research. Het aantal nieuwbouwplannen nam wel af. In totaal werd in het eerste halfjaar van 2012 ongeveer 183.000 vierkante meter in aanbouw genomen. Dat is 36 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2011 en 42 procent minder dan in het laatste halfjaar van 2011. Voor komend half jaar wordt opnieuw een daling verwacht. Voor de langere termijn voorzien de onderzoekers wel een groeiende vraag.

Bouwen zonder dat er vooraf een nieuwe gebruiker bekend is, komt momenteel nauwelijks voor, signaleert DO Research.

Bekijk een kaartje van Nederland met daarop de nieuwbouw van logistieke centra

Reageer op dit artikel