nieuws

Nog ver af van energiedoelstellingen

bouwbreed

Nederland moet er nog hard aan trekken om het doel van 14 procent duurzame energieopwekking in 2020 te bereiken. Momenteel zit ons land op 4 procent. Niettemin houdt het kabinet vast aan subsidiëring van de goedkoopste oplossingen, vooral wind op het land. Via het topsectorenbeleid, waar energie ook toe behoort, wil het kabinet inzetten op […]

Nederland moet er nog hard aan trekken om het doel van 14 procent duurzame energieopwekking in 2020 te bereiken. Momenteel zit ons land op 4 procent. Niettemin houdt het kabinet vast aan subsidiëring van de goedkoopste oplossingen, vooral wind op het land.

Via het topsectorenbeleid, waar energie ook toe behoort, wil het kabinet inzetten op de ontwikkeling van nieuwe energietechnieken. Doel daarvan is duurzame energie goedkoper te maken.

Extra middelen zijn beschikbaar om de aanschaf van zonnepanelen voor de eigen energiebehoefte te stimuleren en om decentrale energie-opwekking aantrekkelijk te maken.

Reageer op dit artikel