nieuws

280 palen per dag

bouwbreed Premium

Heerenveen- Wateroverlast in de bouwput van het nieuwe distributiecentrum van de Duitse grootgrutter Lidl in Heerenveen. Met een giertank wordt overtollig water weggepompt. H. van Dieren Hei- en Waterwerken slaat momenteel de laatste van 7600 heipalen de grond in. De productie ligt op zo’n 280 palen per dag. De dikke palen worden als eerste met […]

Heerenveen- Wateroverlast in de bouwput van het nieuwe distributiecentrum van de Duitse grootgrutter Lidl in Heerenveen. Met een giertank wordt overtollig water weggepompt. H. van Dieren Hei- en Waterwerken slaat momenteel de laatste van 7600 heipalen de grond in. De productie ligt op zo’n 280 palen per dag. De dikke palen worden als eerste met een oplanger vol onder de grond geslagen. Daarop komt de fundering van het gebouw. In de rijen daartussen komen de dunnere heipalen waarop de vloer rust. Met een vloeroppervlakte van 46.500 vierkante meter en een hoogte van 12,5 meter vervangt de nieuwbouw het bestaande distributiecentrum even verderop. Als hoofdaannemer bouwt Van de Ven Bouwbedrijf uit het Limburgse Veghel voor de eerste keer voor het supermarktconcern. De bouw startte in juni en op 1 april 2013 is de oplevering.

Foto en tekst: Noordoost/Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel