nieuws

Inashco wil bedrijf op ENCI-terrein openen

bouwbreed

Het Rotterdamse bedrijf Inashco wil vanaf volgend voorjaar in een voormalige ovenhal van cementfabriek ENCI in Maastricht metaalconcentraat uit bodemassen winnen. Inashco wil deze metalen vervolgens opwaarderen tot hoogwaardige producten die opnieuw als grondstoffen kunnen worden ingezet. Voor deze cradle to cradle-toepassing die Inashco samen met de TU Delft ontwikkelde, heeft het bedrijf een vergunning […]

Het Rotterdamse bedrijf Inashco wil vanaf volgend voorjaar in een voormalige ovenhal van cementfabriek ENCI in Maastricht metaalconcentraat uit bodemassen winnen. Inashco wil deze metalen vervolgens opwaarderen tot hoogwaardige producten die opnieuw als grondstoffen kunnen worden ingezet. Voor deze cradle to cradle-toepassing die Inashco samen met de TU Delft ontwikkelde, heeft het bedrijf een vergunning gevraagd bij de gemeente Maastricht.

Inashco wint uit bodemas, het restproduct na verbranding van huishoudelijk afval in afvalenergiecentrales, metalen en mineralen terug. Deze mineralen worden ingezet in de wegenbouw, in de toekomst ook als grondstof in betonproducten en wellicht als grondstof voor de cementbereiding door ENCI. Het proces is niet vervuilend en voldoet aan de geldende milieuvoorschriften.

Inashco wil een installatie bouwen waar metaalconcentraten kunnen worden gewassen, gezeefd en gescheiden.

Reageer op dit artikel