nieuws

Huren brengen inflatie op 2,3 procent

bouwbreed Premium

Huurverhogingen hebben in juli de inflatie opgestuwd tot 2,3 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen de huren gemiddeld 2,8 procent omhoog. Juli is in Nederland de maand waarin de meeste huren aangepast worden. Voor de meeste woningen is een maximale stijging van 2,3 procent toegestaan. Bij een wisseling van de huurder kan […]

Huurverhogingen hebben in juli de inflatie opgestuwd tot 2,3 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen de huren gemiddeld 2,8 procent omhoog.

Juli is in Nederland de maand waarin de meeste huren aangepast worden. Voor de meeste woningen is een maximale stijging van 2,3 procent toegestaan. Bij een wisseling van de huurder kan de verhoging echter flink groter uitpakken. Daardoor ontstaat een gemiddelde van 2,8 procent. Naast de huren vormen nieuwe belastingregels bij de aanschaf van auto’s (bpm) en duurdere pakketreizen voor een verhoging van de inflatie.

Reageer op dit artikel