nieuws

Europa tempert de groei van CRH

bouwbreed Premium

Het Ierse bouwmaterialenconcern CRH ontmoet in Nederland grillige marktomstandigheden. Zowel de divisies materialen en producten als de handelstak kampen met stevige krimp. De divisie producten zag in Europa – op een omzet van 1,3 miljard – zijn operationele winst met 43 procent slinken tot 34 miljoen euro. Distributie (omzet 2 miljard) viel 35 procent terug […]

Het Ierse bouwmaterialenconcern CRH ontmoet in Nederland grillige marktomstandigheden. Zowel de divisies materialen en producten als de handelstak kampen met stevige krimp.

De divisie producten zag in Europa – op een omzet van 1,3 miljard – zijn operationele winst met 43 procent slinken tot 34 miljoen euro. Distributie (omzet 2 miljard) viel 35 procent terug tot 60 miljoen euro. Compensatie kwam van Europa Materialen dat operationele resultaat met een derde verbeterde tot 83 miljoen euro op een omzet van 1,3 miljard euro.

CRH voert over een breed front saneringsprogramma’s door om de kosten te drukken. Dankzij een sterke opleving in Amerika nam de eerste zes maanden de omzet met 5 procent toe tot 8,6 miljard euro. De winst voor belastingen steeg met een kwart tot 117 miljoen euro.

Reageer op dit artikel