nieuws

Dakpannenproducent Monier schrapt 33 arbeidsplaatsen

bouwbreed Premium

Monier schrapt in Nederland 33 van de in totaal 225 arbeidsplaatsen. Dat heeft de producent van dakpannen en daksysteemcomponenten gisteren bekendgemaakt.

Aanleiding voor de ingreep is de voortdurende stagnatie in de bouwbranche, zegt bestuursvoorzitter Chris Morgan van Monier. Met name in de nieuwbouw ziet de onderneming de volumes flink dalen. “De reorganisatie is nodig om structureel efficiënter te werken en om de capaciteit af te stemmen op de nieuwe marktrealiteit. We verwachten dat de bouwmarkt niet voor 2014 enig herstel zal laten zien.”

Eerder zag Monier zich al genoodzaakt om de productiecapaciteit en de voorraden aan te passen aan de huidige marktomstandigheden.

De aangekondigde ingrepen in het personeelsbestand zullen alle vier de vestigingen van Monier in Nederland treffen. Het bedrijf beschikt in Tegelen, Susteren en Woerden over fabrieken, in Montfoort staat het hoofdkantoor.

Wereldwijd telt Monier ruim 9000 werknemers. Vorig jaar was het concern, dat in 40 landen actief is, goed voor een omzet van bijna 1,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel