nieuws

Venlo start tweede aanbesteding

bouwbreed

Venlo start de tweede grote aanbesteding voor de ontwikkeling van het KazerneKwartier. Dat wordt de komende jaren ontwikkeld tot een 22 hectare groot leisure- en entertainmentpark. Eerder werd het multifunctioneel centrum (Mfc) met het nieuwe VVV-stadion al aanbesteed. Deze aanbesteding bevindt zich inmiddels in de concurrentiegerichte dialoogfase met drie geselecteerde partijen. Ook voor het overige […]

Venlo start de tweede grote aanbesteding voor de ontwikkeling van het KazerneKwartier. Dat wordt de komende jaren ontwikkeld tot een 22 hectare groot leisure- en entertainmentpark.

Eerder werd het multifunctioneel centrum (Mfc) met het nieuwe VVV-stadion al aanbesteed. Deze aanbesteding bevindt zich inmiddels in de concurrentiegerichte dialoogfase met drie geselecteerde partijen. Ook voor het overige deel wil Venlo drie partijen selecteren waaruit een winnaar te voorschijn komt na een concurrentiegerichte dialoog.

Het werk wordt gegund aan de aannemer die het gebied voor eigen rekening en risico ontwikkelt.

Op het terrein komt onder meer Holland Casino en ruimte voor evenementen. De bouw van het Mfc start begin 2013 en is daarmee de eerste grootschalige leisure-ontwikkeling in het gebied. De ontwikkeling van het KazerneKwartier duurt zo’n tien jaar.

Een 16e eeuws Spaans fort, St. Michiel, vormt het structurerend element in de aanbesteding. Het fort wordt deels in oude glorie gereconstrueerd.

Reageer op dit artikel