nieuws

Tweede Kamer stemt in met Rijnlandroute

bouwbreed

De Rijnlandroute wordt een oost-westverbinding tussen de A4 en A44. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft het besluit van de provincie om te kiezen voor het tracé Zoeken naar Balans (ZnB) gesteund. Daarmee wordt het toegezegde budget van 529 miljoen euro definitief beschikbaar gesteld. Het gekozen tracé loopt door de Oostvlietpolder, Voorschoten en langs […]

De Rijnlandroute wordt een oost-westverbinding tussen de A4 en A44. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft het besluit van de provincie om te kiezen voor het tracé Zoeken naar Balans (ZnB) gesteund. Daarmee wordt het toegezegde budget van 529 miljoen euro definitief beschikbaar gesteld. Het gekozen tracé loopt door de Oostvlietpolder, Voorschoten en langs de Stevenshof. De weg wordt (half)verdiept aangelegd. De provincie wil in 2014 starten met de aanleg.

Het gezamenlijke bedrijfsleven is blij met het besluit. “De nieuwe weg betekent een grote verbetering van de bereikbaarheid van de stad en de regio Leiden met 55.000 bedrijven en ruimte voor groei en ontwikkeling van de nieuwe woonlocatie Valkenburg.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels