nieuws

Politiek geschokt over derivaten in mbo

bouwbreed

Niet alleen corporaties, maar ook mbo-scholen blijken derivaten te hebben gekocht om renteschommelingen af te dekken. In de politiek gaan stemmen om op speculeren in de hele (semi)publieke sector te verbieden. Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat vier scholen voor in totaal 17,7 miljoen het schip in kunnen gaan als ze de derivaten nu […]

Niet alleen corporaties, maar ook mbo-scholen blijken derivaten te hebben gekocht om renteschommelingen af te dekken. In de politiek gaan stemmen om op speculeren in de hele (semi)publieke sector te verbieden.

Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat vier scholen voor in totaal 17,7 miljoen het schip in kunnen gaan als ze de derivaten nu moeten afkopen. Het gaat om ROC Midden-Nederland, ROC West-Brabant, het Zadkine-college en het Albeda College. Onlangs moest Amarantis al derivaten afkopen hetgeen de sector 7 miljoen gekost heeft. Politici menen dat dit soort praktijken niet langer kan.

Reageer op dit artikel