nieuws

LIAG ontwerpt nieuwe school Zevenaar

bouwbreed Premium

LIAG ontwerpt nieuwe school Zevenaar

LIAG architecten en bouwadviseurs uit Den Haag heeft na Europese aanbesteding de opdracht gekregen voor het ontwerp van de nieuwbouw van het Liemers College in Zevenaar. LIAG tekent een vmbo-school in de nieuwbouwwijk 7Poort met een oppervlak van circa 7500 vierkante meter. Het gebouw moet in 2014 gerealiseerd zijn.

LIAG heeft de kolomstructuur zo gekozen dat de plattegrond flexibel is in te delen. Het ontwerp kent een opgetild schoolplein met houten vlonders, dat toegankelijk wordt via brede trappen. Onder het schoolplein komen technieklokalen.

Het gebouw krijgt drie verdiepingen. De hoogste verdieping heeft een grote overstek als zonwering voor de onderliggende ruimtes. Het gebouw krijgt twee grote patio’s voor optimaal daglicht. Daarnaast krijgt de school een biomassacentrale, een groen dak en zonnepanelen.

Reageer op dit artikel