nieuws

Hochtief verkoopt weg voor 230 miljoen

bouwbreed Premium

Hochtief heeft in Chili zijn deelname in de snelwegconcessie Vespucio Norte Express voor 230 miljoen euro ondergebracht bij een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij Brookfield.

De toestemming van de kartelautoriteiten wordt eind dit jaar verwacht. “We hebben onder moeilijke economische omstandigheden een snelweg gerealiseerd en tot waarde gebracht. Precies volgens de strategie van ons concern”, zegt topman Frank Stieler. Hochtief, dat een aandeel van 45,45 procent in het project had, haalde het werk binnen in 2001. De bouwer was als leider van een groep verantwoordelijk voor de bouw, het onderhoud en de vervoerscapaciteit. Tot de werkzaamheden behoorden de bouw van op- en afritten, uitbreiding tot drie banen en de installatie van een ultramodern systeem om over meerdere banen gelijktijdig elektronisch tol te heffen.

Reageer op dit artikel