nieuws

‘Virtueel bouwen maakt reële contacten niet overbodig’

bouwbreed Premium

Virtueel ontwerpen en bouwen gaat niet zonder reële contacten in de werkelijke wereld. Dat stelt Rob Roef van Construsoft uit Zevenaar.

“Het is technisch niet mogelijk om volledig via het web te werken. Daarom hebben we een kantoor in Delft geopend. Van daaruit staan drie nieuwe medewerkers ter beschikking van onze klanten”, aldus de commercieel directeur van de softwarespecialist.

“Het is weliswaar mogelijk te communiceren via internet, maar een ingenieur moet ook in werkelijkheid gezien hebben hoe bijvoorbeeld een betonfabriek werkt voordat hij hem digitaal aanstuurt”, stelt algemeen directeur Jan Fennema. Construsoft bedient de staal- en betonbranche met software uit Finland, zoals Tekla Structures en Tekla Potential 3.

Volgens Fennema neemt het werken met een bouwinformatiemodel sterk toe. “Nieuw is de acceptatie van aspectmodellen per discipline. De aspectmodellen worden regelmatig geïntegreerd tot een groot model.”

Volgens Fennema is Tekla-software een factor 100 compacter dan veel andere programma’s, waardoor modelleren sneller en goedkoper is.

Reageer op dit artikel