nieuws

Vijftig arbeidsplaatsen weg bij Visser & Smit Hanab

bouwbreed Premium

Vijftig arbeidsplaatsen weg bij Visser & Smit Hanab

Visser & Smit Hanab schrapt vijftig arbeidsplaatsen. Vakbonden hebben begrip voor de reorganisatie, maar kunnen zich niet vinden in de voorgestelde afvloeiingsregelingen.

Het conflict over het sociaal plan is inmiddels zo hoog opgelopen dat de gesprekken tussen FNV Bouw, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie enerzijds en de directie van Visser & Smit Hanab anderzijds zijn stukgelopen, bevestigt vakbondsbestuurder Marije Ottervanger van FNV Bondgenoten.

Heikel punt is vooral de ontslagvergoeding voor het boventallig geworden personeel. In een brief aan de medewerkers van de Volker Wessels-dochter schrijven de vier bonden dat het voorgestelde sociaal plan op dat punt “het slechtste is dat hen ooit is voorgeschoteld”. De onderneming, die vooral kabels, leidingen en buizen legt, schreef afgelopen jaar rode cijfers, mede als gevolg van verliezen op enkele projecten op land en zee.

Reageer op dit artikel