nieuws

Twee timmerlieden naar EuroSkills

bouwbreed Premium

Twee timmerlieden naar EuroSkills

De Nederlandse bouw is op de Internationale beroepenwedstrijd EuroSkills in oktober in België vertegenwoordigd met twee timmerlieden.

Een wat magere afvaardiging vergeleken met twee jaar geleden, erkent ook begeleider Maup Ruijsbroek. Toen won het vijfkoppige Nederlandse bouwteam goud in Lissabon. Uitvoerder, tegelzetter, metselaar en timmerman bouwden samen een huis en maakten daarmee de meeste indruk op de jury.

Meedoen met het tweejaarlijkse evenement, blijkt een opgave die moeilijk valt te organiseren sinds Fundeon zijn handen er een paar jaar geleden vanaf trok. “Het ene jaar WorldSkills, het andere de EuroSkills. Dat trekt nogal een wissel op de organisatie“, weet Ruijsbroek. Om een afvaardiging te kunnen sturen, is het noodzakelijk dat de begeleiders zich vrij weten te maken en dat is volgens hem nauwelijks haalbaar. “Je bent er alles bij elkaar zo’n 300 uur mee kwijt op jaarbasis.”

Lees meer over EuroSkills

Reageer op dit artikel