nieuws

Supergladde skatepool

bouwbreed

Rotterdam – BAM Nootenboom Sport werkt met Metaplus en SkateOn aan de Heemraadssingel in Rotterdam aan een nieuwe skatepool. De baan, waarvoor de constructietekeningen werden gemaakt door Lagado Architects, krijgt een superglad en nagenoeg naadloos oppervlak dankzij het gebruik van ShotCrete, een speciaal mengsel spuitbeton dat in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Oud-skatekampioen en SkateOn-directeur […]

Rotterdam – BAM Nootenboom Sport werkt met Metaplus en SkateOn aan de Heemraadssingel in Rotterdam aan een nieuwe skatepool. De baan, waarvoor de constructietekeningen werden gemaakt door Lagado Architects, krijgt een superglad en nagenoeg naadloos oppervlak dankzij het gebruik van ShotCrete, een speciaal mengsel spuitbeton dat in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Oud-skatekampioen en SkateOn-directeur Damiaan Winkelman introduceerde de techniek in Nederland.

SkateOn gebruikt bij de bouw van skateparken vaak gerecycled materiaal. Als basis wordt gecertificeerd menggranulaat gebruikt met daaroverheen een vlechtwerk van staal en een laag beton. Voor randen en buizen wordt geen roestvrij staal gebruikt maar gegalvaniseerd staal. Dat is beter bestand tegen intensief gebruik. Lokale skaters krijgen inspraak bij het ontwerp. Er is veel vraag naar skateparken die volgens deze formule worden aangelegd. Ook de samenwerking van de drie bedrijven is een succes. Ze hebben opdrachten voor nog eens zes skatepools. De skatepool aan de Heemraadssingel gaat eind juli open.

Foto: Guido Benschop; tekst: Peter de Lange

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels