nieuws

Oranje coating ertsgrijper in drie dagen weg

bouwbreed Premium

De ertsgrijper die Nemag voor Tata Steel speciaal oranje verfde en versierde wordt nu versneld in gebruik genomen zodat de kleur snel slijt. Volgens Riny Stoutjesdijk van Nemag kan niemand de kleur oranje nog verdragen.

Het was geen kleine jongen, hè?

“Het was een grijper met een inhoud van 9 kuub. Er ging bijna 500 kilo verf op.”

Jullie hadden hem spontaan oranje geschilderd?

“Vlak voor het EK belde Tata of we de grijper die ze in bestelling hadden niet oranje konden schilderen. We hebben er op eigen initiatief grote stickers van een voetbal en een leeuw aan toegevoegd.”

Dat was nog aanpoten geblazen.

“Na de verloren wedstrijd tegen Denemarken hebben we er even extra druk op gezet. Vlak voor de wedstrijd tegen Duitsland konden we hem afleveren.”

En nu?

“Bij Tata Steel zijn ze ook zwaar teleurgesteld over de prestaties van het Nederlands elftal. Ze nemen de grijper nu snel in gebruik. IJzererts is heel abrasief. Met drie dagen is het weg.”

Of is dat de gemiddelde levensduur van een Nemag-grijper?

“Ertsgrijpers zijn enorm aan slijtage onderheving en moeten voortdurend onderhouden worden. Vier jaar halen ze normaal gesproken wel.”

Hebben jullie nog meer oranje grijpers op de werf in Zierikzee staan?

“Gelukkig niet.”

Maar wel een magazijn vol oranje verf?

“Onze mensen hebben scherp ingekocht. Ik vrees dat er wel heel wat verfleveranciers met oranje verf zitten opgescheept.”

En nu gaan jullie de grijpers in de Duitse driekleur schilderen.

“We hebben er een paar in aanbouw voor Duitse klanten. Mocht Duitsland Europees kampioen worden, misschien dat we er dan een afleveren met een foto van de Mannschaft erop.”

Zijn ze bij Nemag zo opportunistisch?

“We zijn vooral heel sportief. En de klant is koning.”

Reageer op dit artikel