nieuws

‘Na dertig jaar weet je precies wat een verf kan’

bouwbreed

B ij toeval belandde de 48-jarige Groninger Sytze Huizenga dertig jaar geleden in de verfbranche, tegelijkertijd met zijn broer. Beide broers begonnen hun loopbaan bij de toenmalige Groningse verffabriek Presto, waar ook hun vader als vertegenwoordiger werkte. Ook toen Presto werd overgenomen door Herfst & Helder en Herfst & Helder en drie jaar geleden weer door Mol Coatings, bleef Huizenga zijn werkgever trouw. Begin mei stapte hij over naar Nelf Lakfabrieken. Daar is hij nu commercieel technisch adviseur voor Nelf Industrie in de regio Noordoost-Nederland. Zijn broer bleef achter. “We zijn dertig jaar collega’s geweest, nu zijn we concurrenten.”

Vanwaar deze overstap?

“Al die jaren bij mijn vorige werkgever heb ik elke dag met plezier gewerkt. Gezien alle veranderingen vond ik het na dertig jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Voorheen deed ik vooral de industrie. Nelf Marine Paints is compleet nieuw voor mij. De combinatie van industrie, die heel vertrouwd is, en marine, waar ik nog veel over kan leren, past mij wel.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Mijn kennis van de markt en van klanten en mijn enthousiasme. Ik ben geen groentje meer. Als je dertig jaar gewerkt hebt, weet je precies wat een verf kan. Af en toe veranderen is goed. Je wordt weer helemaal opnieuw gemotiveerd. Vanuit huis ga ik naar klanten toe in Groningen, Friesland, Drenthe, de Noordoostpolder en een stukje Noord-Holland. In die regio zit nog veel industrie, dus er zijn plenty mogelijkheden. Gelukkig zijn er geen files. Als je hier twee keer voor een stoplicht moet wachten, denk je: het is druk op de weg.”

Wat gaat u precies doen?

“In heel Noordoost-Nederland de industrie en marine in de breedste zin van het woord, van timmerfabrieken, bouwbedrijven tot scheepswerven, enthousiasmeren dat ze met hoogwaardige verf van Nelf een goede keuze maken. Nelf is al sterk in marine en scheepsbouw en aan industrie willen we meer aandacht geven. Als iets op een stalen boot kan, kan het ook op een stalen constructie. Het mooie is vooral om dat bij bedrijven te doen waar je nooit binnen bent geweest. Mijn ervaring is dat als je er gewoon heengaat, ze altijd wel vijf minuten tijd hebben en je te woord staan. Telefonisch kunnen ze je makkelijker afschepen. De reacties zijn vaak heel leuk. De meesten hebben wel een luisterend oor.”

Welke kleuren zijn vooral in uw interieur thuis te vinden?

“Rood en antraciet.”

> Pagina 23: Personalia

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels