nieuws

Mourik start sanering buizen Maastunnel

bouwbreed

Mourik-dochter Asbest & Combi Services (ACS) is begonnen met de sanering van de oostelijke buis van de 1,1 kilometer lange Maastunnel. Ruim achthonderd asbesthoudende kokers over een lengte van in totaal 4 kilometer moeten worden voorzien van een beschermlaag die verspreiding van de kankerverwekkende stof voorkomt. De klus, die op 3 augustus moet zijn afgerond, […]

Mourik-dochter Asbest & Combi Services (ACS) is begonnen met de sanering van de oostelijke buis van de 1,1 kilometer lange Maastunnel.

Ruim achthonderd asbesthoudende kokers over een lengte van in totaal 4 kilometer moeten worden voorzien van een beschermlaag die verspreiding van de kankerverwekkende stof voorkomt.

De klus, die op 3 augustus moet zijn afgerond, heeft een waarde van 9 miljoen euro. Vier verschillende Mourik-onderdelen worden voor het project ingezet. Mourik Services helpt ACS saneren. Mourik Techniek levert een speciale cementeermachine om de coatinglaag aan te brengen en Mourik Groot-Ammers stort hard schuim en schuimbeton in de gesaneerde kokers.

Reageer op dit artikel