nieuws

Kraan valt op bedrijfspand in aanbouw

bouwbreed

In Leeuwarden is vrijdagochtend een kraan op een bedrijfsverzamelgebouw in aanbouw gevallen, aan de Apolloweg op bedrijventerrein De Hemrik.

Het gaat om een op afstand bediende kraan op een trailer. Twee stempels waren op het zand naast de wegverharding geplaatst. De kraan zakte langzaam weg en viel na een half uur op een gevelpaneel. Een spant achter het paneel heeft de klap kennelijk opgevangen, want de schade lijkt beperkt.

André de Moor, eigenaar en bouwer van het pand, laat de 10-tons kraan overeind hijsen met een 25-tons kraan. De schade zou 10.000 euro bedragen. Het bedrijfsverzamelgebouw is een ontwikkeling van De Moor Montage uit Leeuwarden, een bedrijf dat zich bezighoudt met de uitvoering van garages, schuren, ligboxenstallen, fabriekshallen en laswerkzaamheden. Een aantal eenheden van het project aan de Apolloweg is reeds verkocht.

Bekijk hier foto’s en een filmpje van het incident

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels