nieuws

Kamervragen over noodstroomsystemen

bouwbreed Premium

PvdA-kamerlid Eelke van der Veen wil opheldering van minister Schippers (volksgezondheid) over verouderde noodstroomvoorzieningen in ziekenhuizen. Aanleiding is een artikel in Cobouw. Daarin staat dat verouderde noodstroomvoorzieningen geen nieuwe technieken van de juiste voedingsspanning kunnen voorzien. Ziekenhuizen zouden halve testen uitvoeren uit angst dat medische apparatuur beschadigt. Bovendien is er geen totaaloverzicht. De PvdA’er wil […]

PvdA-kamerlid Eelke van der Veen wil opheldering van minister Schippers (volksgezondheid) over verouderde noodstroomvoorzieningen in ziekenhuizen.

Aanleiding is een artikel in Cobouw. Daarin staat dat verouderde noodstroomvoorzieningen geen nieuwe technieken van de juiste voedingsspanning kunnen voorzien. Ziekenhuizen zouden halve testen uitvoeren uit angst dat medische apparatuur beschadigt. Bovendien is er geen totaaloverzicht. De PvdA’er wil ook duidelijkheid over de huidige regels met betrekking tot aansprakelijkheden. Van der Veen vraagt zich af of de minister zich herkent in de strekking van het artikel. Als dat zo is wil hij weten of de minister al actie heeft ondernomen.

Het artikel in Cobouw is gebaseerd op een onderzoek van DHV. Hieruit blijkt dat ziekenhuizen in de afgelopen 27 maanden twintig keer in het nieuws kwamen door problemen met noodstroom.

Reageer op dit artikel