nieuws

Corporaties onder verscherpt toezicht

bouwbreed

De corporatie Wooninvest uit Leidschendam-Voorburg staat onder verscherpt toezicht. Ook Portaal uit Baarn wordt extra in de gaten gehouden. Beide huisvesters lopen het risico platzak te raken door de dalende rentes van het portefeuille aan derivaten. De corporaties dachten met hun aanpak zich doeltreffend verzekerd te hebben tegen stijgende rentes op leningen maar krijgen nu […]

De corporatie Wooninvest uit Leidschendam-Voorburg staat onder verscherpt toezicht. Ook Portaal uit Baarn wordt extra in de gaten gehouden. Beide huisvesters lopen het risico platzak te raken door de dalende rentes van het portefeuille aan derivaten. De corporaties dachten met hun aanpak zich doeltreffend verzekerd te hebben tegen stijgende rentes op leningen maar krijgen nu de deksel op de neus. De toezichthouder van de instellingen, het Centraal Fonds voor de Huisvesting, scherpt vanwege de liquiditeitsrisico’s de bewaking aan.

Het Centraal Fonds stelt vast dat wat betreft het derivatenbeleid grote verschillen bestaan tussen de ene en de andere corporatie. Sommige hebben duidelijk te veel risico genomen.

Reageer op dit artikel