nieuws

AGC Glass schrapt in Tiel zeventig banen

bouwbreed

AGC Glass Europe schrapt 70 van de 185 arbeidsplaatsen in de fabriek in Tiel. Door de economische crisis en de malaise in de bouw heeft het concern de vraag naar glas sterk zien afnemen. Daardoor is volgens AGC overcapaciteit in de markt ontstaan. CNV Vakmensen reageert geschrokken op de onverwachte reorganisatie, die gisteren is aangekondigd. […]

AGC Glass Europe schrapt 70 van de 185 arbeidsplaatsen in de fabriek in Tiel. Door de economische crisis en de malaise in de bouw heeft het concern de vraag naar glas sterk zien afnemen. Daardoor is volgens AGC overcapaciteit in de markt ontstaan.

CNV Vakmensen reageert geschrokken op de onverwachte reorganisatie, die gisteren is aangekondigd. “Een flinke aderlating”, noemt vakbondsonderhandelaar Peter de Ridder de sanering. “Die banen komen niet zomaar meer terug.”

De bond wil snel met AGC overleggen over een sociaal plan, waarin bemiddeling naar ander werk centraal moet staan.

Reageer op dit artikel