nieuws

Wienerberger krijgt groen licht voor overname Pipelife

bouwbreed

De kartelautoriteiten geven groen licht voor de volledige overname van Pipelife door Wienerberger. De helft van de onderneming was al in handen van de Oostenrijkers.

Met de komst van Pipelife, dat in Nederland in Enkhuizen een belangrijke vestiging heeft, verbreedt Wienerberger zijn assortiment naar de kunststof leidingsystemen. Wienerberger is met merken als Terca, Porotherm en Poroton de grootste baksteenfabrikant ter wereld en geeft in Europa met Koramic en Tondach de toon aan bij de dakpannen. Dochter Semmelrock levert (vooral in Oost-Europa) betonstenen.

Wienerberger telt 162 miljoen euro neer voor Pipelife. Voor het geld krijgt de onderneming een bedrijf in handen dat vorig jaar met 2650 medewerkers in 27 landen een omzet maakte van 804,5 miljoen euro. Operationeel bedroeg de winst 68,9 miljoen euro. De fabrikant van kunststof leidingsystemen heeft in Europa 27 fabrieken. Pipelife wordt samen met Wienerbergs fabrikanten van keramische pijpleidingen en beton­stenen samengevoegd tot het nieuwe segment leidingen en bestrating.In Enkhuizen heeft Pipelife een afdeling onderzoek die een leidende rol speelt binnen het bedrijf. In dezelfde plaats staat de fabriek met zijn volcontinue productielijnen waarbij de meest gebruikte technieken zijn warm vervormen, spuitgieten en extrusie.

Reageer op dit artikel