nieuws

Vinci voert werkvoorraad op tot recordhoogte

bouwbreed

Vinci voert werkvoorraad op tot recordhoogte

Vinci is het tweede kwartaal gestart met voor 32,6 miljard euro aan orders in portefeuille. Nooit eerder had de Franse bouwer zo veel werk op de plank.

Ondanks het goed gevulde orderboek blijft Vinci voorzichtig. De inkomsten uit de tolwegen beloven licht te stijgen. Alles overziende rekent de bouwer in 2012 op een kleine stijging van de omzet en hoopt op het behoud van de winstmarge.

De bouwbedrijven van Vinci noteerden in de eerste drie maanden van het jaar 4,7 procent meer omzet dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De teller kwam tot staan bij 6,9 miljard euro. De grootste bijdrage kwam van Construction (3,5 miljard euro), dat slaagde zijn omzet met 10,3 procent te verbeteren. Ook de energietak zit in de plus. De omzet steeg met 1,7 procent tot ruim 2 miljard euro. Wegenbouwbedrijf Eurovia leverde 3,2 procent in en kwam uit bij 1,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel