nieuws

Trillingsdemping in machines Makita

bouwbreed

Bouwplaatspersoneel kan volgens Makita tot 83 procent langer doorwerken met zijn nieuwste boor- en combihamers. De toegepaste actieve Anti Vibratie Technologie (AVT) absorbeert namelijk de trillingen, waardoor de machines rustiger in de hand liggen. De AVT-technologie is ontwikkeld door de Japanse ingenieurs van Makita en gebaseerd op de trillingsdemping van gebouwen bij aardbevingen. Hierbij wordt […]

Bouwplaatspersoneel kan volgens Makita tot 83 procent langer doorwerken met zijn nieuwste boor- en combihamers. De toegepaste actieve Anti Vibratie Technologie (AVT) absorbeert namelijk de trillingen, waardoor de machines rustiger in de hand liggen. De AVT-technologie is ontwikkeld door de Japanse ingenieurs van Makita en gebaseerd op de trillingsdemping van gebouwen bij aardbevingen. Hierbij wordt een contragewicht actief gestuurd door het wankellager in de machine. Deze dynamische actie van het contragewicht zorgt ervoor dat trillingen efficiënt worden geabsorbeerd.

Reageer op dit artikel