nieuws

Toenemende kansen op Duitse bouwmarkt

bouwbreed Premium

De Nederlandse bouwbedrijven moeten hun koudwatervrees overwinnen en aan de slag gaan in Duitsland. Dat vindt secretaris Arjen Mekelenkamp van de stichting Nederlands-Duitse Bouwexport (Nedubex). In tegenstelling tot ons land verkeert de bouw bij de oosterburen in een nieuwe bloeiperiode. In de woningbouw ligt de afgifte van de aantallen bouwvergunningen op een 21,7 procent hoger […]

De Nederlandse bouwbedrijven moeten hun koudwatervrees overwinnen en aan de slag gaan in Duitsland. Dat vindt secretaris Arjen Mekelenkamp van de stichting Nederlands-Duitse Bouwexport (Nedubex). In tegenstelling tot ons land verkeert de bouw bij de oosterburen in een nieuwe bloeiperiode. In de woningbouw ligt de afgifte van de aantallen bouwvergunningen op een 21,7 procent hoger niveau. “De vraag naar bouwprojecten in Duitsland wordt steeds groter. Onze telefoon staat niet meer stil. Nederlandse bouwers kunnen in Duitsland werk vinden en zo hun faillissement voorkomen.” Mekelenkamp verklaart de aarzeling om de Duitse markt op te gaan uit de andere regels en voorwaarden in Duitsland.

Reageer op dit artikel