nieuws

Stabiel aantal vragen over aanbestedingen

bouwbreed

Het aantal aannemers dat een beroep doet op het Adviescentrum Aanbestedingen Grond-, weg en waterbouw (Aca Gww) is stabiel. Dat maakt de organisatie bekend. Vorig jaar kreeg het adviescentrum zo’n tweehonderd aanvragen te verwerken. Dat is net zoveel als in 2010. Van adviesaanvragen hadden er vorig jaar 72 betrekking op problemen met het aanbestedingsprocessen en […]

Het aantal aannemers dat een beroep doet op het Adviescentrum Aanbestedingen Grond-, weg en waterbouw (Aca Gww) is stabiel. Dat maakt de organisatie bekend. Vorig jaar kreeg het adviescentrum zo’n tweehonderd aanvragen te verwerken. Dat is net zoveel als in 2010. Van adviesaanvragen hadden er vorig jaar 72 betrekking op problemen met het aanbestedingsprocessen en gingen 35 aanvragen over disproportionele geschiktheidseisen. Verder trokken 25 aannemers aan de bel vanwege onduidelijkheden in het bestek, zes vanwege gebrek aan transparantie en zeven vanwege een vergissing. Van de adviesaanvragen hadden er verder 53 betrekking op algemene problemen. Het ging daarbij in 159 gevallen om gemeente-aanbestedingen, terwijl aanbestedingen van het Rijk drie keer aan de orde kwamen. De overige aanbesteders waren van provincies, waterschappen en semi-overheidsinstanties.

Reageer op dit artikel