nieuws

Restwarmte in container vol zout naar gebruiker

bouwbreed

Restwarmte in container vol zout naar gebruiker

Restwarmte uit onder meer de industrie kan in een container vol zout naar gebruikers elders worden vervoerd. Het Duitse bedrijf LaTherm heeft daarvoor een distributiesysteem opgezet.

De universiteit van Bayreuth rekende uit dat ‘containerverwarming’ al rendeert bij een transportafstand vanaf 400 meter. LaTherm rijdt van en naar producenten en afnemers van warmte in de Duitse regio Bottrop, Dortmund en Duisburg. De Duitse warmtetransporteur distribueert in een straal van ruim 20 kilometer rond de warmtebron. Dat kan om het even welke installatie zijn die de restwarmte anders ‘affakkelt’.

Het bedrijf bedient vooralsnog alleen grote(re) afnemers die dagelijks minstens 10 megawattuur aan warmte verbruiken. Bij een lager vermogen loont volgens LaTherms woordvoerder Michael Schönberg de logistiek niet meer. Een gemiddeld zwembad heeft één tot twee containers per dag nodig.

Lees meer over LaTherm

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel