nieuws

Prikacties Duitsland voor 6,5 procent

bouwbreed

De Duitse vakbond IG Metall heeft tienduizenden medewerkers op de been gebracht om verbeteringen af te dwingen in de collectieve arbeidsvoorwaarden. Door het hele land worden prikacties uitgevoerd bij bedrijven als Siemens en Bosch. Sinds 29 april mogen de bonden – na een verplichte rustperiode – actie voeren om de cao-onderhandelingen weer op gang te […]

De Duitse vakbond IG Metall heeft tienduizenden medewerkers op de been gebracht om verbeteringen af te dwingen in de collectieve arbeidsvoorwaarden. Door het hele land worden prikacties uitgevoerd bij bedrijven als Siemens en Bosch. Sinds 29 april mogen de bonden – na een verplichte rustperiode – actie voeren om de cao-onderhandelingen weer op gang te brengen. Inzet zijn een loonsverhoging van 6,5 procent en het recht op meer zeggenschap bij het aanstellen van inhuurkrachten. Op tafel ligt bovendien de eis om stagiaires na voltooiing van hun opleiding uitsluitend banen voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Reageer op dit artikel