nieuws

Overdrachtstax verstoort markt vastgoedbelegger

bouwbreed Premium

Overdrachtstax verstoort markt vastgoedbelegger

De vastgoedbeleggersmarkt dreigt verstoord te worden als over de overdracht van aandelen overdrachtsbelasting geheven gaat worden.

Dat vrezen de institutionele vastgoedbeleggers (IVBN), Vastgoedbelang en Forumvast. In het wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2012 wil staatssecretaris Weekers de huidige vrijstelling overdrachtsbelasting laten vervallen voor vennootschappen zonder rechtspersoonlijkheid zoals cv’s en maatschappen, en voor zogenoemde fondsen voor gemene rekening die vastgoed als belegging houden. Tot nu toe gold er een vrijstelling als minder dan eenderde van de aandelen werd verhandeld.

Niet doen, schrijven de drie organisaties in een brief aan de Tweede Kamer. Het verstoort de markt van vastgoedbeleggingen en dus de vastgoedmarkt zelf.

Reageer op dit artikel