nieuws

Klimmers onder de brug

bouwbreed Premium

Klimmers onder de brug

Werknemers van het Arnhemse bedrijf Orange Access werken onder de Waalbrug bij Nijmegen aan het vervangen van elektriciteitsbekabeling van de verlichting op de brug.

De huidige bekabeling is zo’n zestig jaar oud en zorgt regelmatig voor storingen op de brug. De oude bekabeling wordt vervangen door zo’n 500 meter nieuwe kabel. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van verlichtingsbedrijf Ziut, dat is voortgekomen uit energiebedrijf Nuon.

Er is voor gekozen om het werk met klimmers uit te voeren, zodat het afsluiten van de brug wordt voorkomen en ook het scheepvaartverkeer ongehinderd door kan varen.

De industriële klimmers werken volgens IRATA-voorschriften en zijn met twee kabels – een werkkabel en een veiligheidskabel – gezekerd. In de speciale pakken zitten zwemvesten voor het geval de klimmers te water raken. Het werk wordt uitgevoerd door vier tot zes klimmers en duurt naar verwachting nog twee weken.

Reageer op dit artikel