nieuws

Hotelbranche spint garen bij crisis in bouw

bouwbreed

Hotelbranche spint garen bij crisis in bouw

De hotelbranche spint garen bij de crisis in de bouw. Aannemers worden gedwongen nieuwbouw en renovatieprojecten voor een lagere prijs aan te nemen.

Hotel-eigenaren zijn constant bezig met nieuw- en verbouw, legt voorzitter Frans Hazen van de sector Hotels van Koninklijke Horeca Nederland uit. “Je moet toch wel eens in de vijf á tien jaar nieuwe badkamers hebben. Als hotel moet je voorop blijven lopen, mensen verbouwen thuis tenslotte ook.”

De afgelopen maanden is het aantal bouwplannen van hotels toegenomen, blijkt uit onderzoek van het blad Hotelbouwplannen. Vooral in de Randstad stijgt het aantal in aanbouw zijnde hotels, met een zwaar accent op de hoofdstad. Volgens Hazen komt dat doordat een aannemer tegenwoordig relatief goedkoop is. Of eigenlijk: Bouwbedrijven waren jarenlang te duur.

Reageer op dit artikel