nieuws

DGBC introduceert sloopcertificaat

bouwbreed Premium

De Dutch Green Building Council (DGBC) is samen met een groot aantal marktpartijen gestart met de ontwikkeling van een Duurzaam Sloopcertificaat (Breaam-NL Sloop). DGBC schat in dat het certificeren van duurzame sloopprojecten na de zomer mogelijk is. De lancering van de Beta-versie van het certificaat vindt plaats op donderdag 7 juni, op de beurs Provada, […]

De Dutch Green Building Council (DGBC) is samen met een groot aantal marktpartijen gestart met de ontwikkeling van een Duurzaam Sloopcertificaat (Breaam-NL Sloop). DGBC schat in dat het certificeren van duurzame sloopprojecten na de zomer mogelijk is.

De lancering van de Beta-versie van het certificaat vindt plaats op donderdag 7 juni, op de beurs Provada, tijdens het grondstoffendebat. “Als DGBC werken we aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Sloop is hier een onderdeel van en het uitgangspunt hierbij is dat materialen terug de keten in moeten. Daarnaast willen we via het nieuwe certificaat sociale aspecten waarderen”, aldus bestuursvoorzitter Jaap Gillis van de DGBC.

Reageer op dit artikel