nieuws

Chipshol stelt LVNL miljoenenclaim in het vooruitzicht

bouwbreed

Chipshol zal een schadeclaim van enkele tientallen miljoenen euro’s indienen bij de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Aanleiding is de uitspraak van de Hoge Raad in het langlopende conflict omtrent het bouwverbod op het Groenenbergterrein.

De Hoge Raad oordeelde vrijdag dat de Luchtverkeersleiding tussen 1998 en 2005 ten onrechte plannen van Chipshol om het Groenenbergterrein bij Schiphol te ontwikkelen, heeft gedwarsboomd.

De LVNL wees de plannen destijds af, omdat bebouwing van het terrein het gebruik van de naastgelegen Aalsmeerbaan nadelig zou beïnvloeden. Zij wist echter dat een kleine aanpassing zou hebben volstaan om de plannen door te laten gaan, maar liet na dit Chipshol mede te delen. Daarmee heeft de LVNL onrechtmatig gehandeld, aldus de Hoge Raad.

Volgens de hoogste rechter heeft Chipshol nu recht op een schadevergoeding. Een bedrag heeft hij evenwel niet vastgesteld. Het is aan partijen om daarover tot een akkoord te komen. Lukt dat niet, dan rest hen een nieuwe reeks rechtszaken.

Chipshol-directeur Peter Poot hoopt op een schikking, maar rekent op nieuwe procedures, zo laat hij via zijn woordvoerder Jaap Sluis weten. “De Luchtverkeersleiding heeft tot nu toe nooit met ons willen praten over genoegdoening. Ze kiezen er voor om tot in het oneindige door te procederen.“

De LVNL wilde gisteren nog niet inhoudelijk reageren. “We hebben tijd nodig om de uitspraak te bestuderen en te kijken welke vervolgstappen we zullen nemen.”

Reageer op dit artikel