nieuws

Bond: vraagtekens bij faillissement Krens

bouwbreed

CNV Vakmansen zet grote vraagtekens bij het faillissement van sandwichpanelenproducent Krens. De vakbond vermoedt dat de directie het bedrijf failliet heeft laten gaan om de werkzaamheden goedkoper door te zetten.

“De Krens-directie heeft alles overgeheveld naar een tweede bv. De bedrijfsruimte wordt teruggehuurd en al het personeel mag straks op basis van een zzp-contract aan de slag. Dit is een truc om hetzelfde te doen, maar dan goedkoper’, laat bestuurder Marieke de Vries van CNV Vakmensen weten. Zij heeft inmiddels curator Yvette Heruer gevraagd om een overnamekandidaat voor Krens te zoeken. De Vries: “Dit bedrijf heeft nog altijd volop potentie. Het product is gewild, de vakkundigheid groot. Alleen de bedrijfsvoering deugt niet.” De directie van Krens was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel