nieuws

Vinci lijdt verlies op Britse bouwactiviteit

bouwbreed

Vinci lijdt verlies op Britse bouwactiviteit

De Britse tak van het Franse bouwconcern Vinci heeft vorig jaar 1,89 miljoen euro verlies geleden op haar bouwactiviteiten. Dat blijkt uit de cijfers van de onderneming.

Een jaar eerder draaide Vinci UK nog 15,7 miljoen euro winst in deze tak. Vinci Plc Group zag de groepswinst halveren naar 24 miljoen euro op een omzet die met 1,34 miljard 8 procent hoger was. Volgens algemeen directeur John Stanion haalde het bedrijf voor 1,58 miljard aan nieuwe opdrachten binnen “wat aantoont dat onze strategie werkt en onze marktpositie is versterkt.” Stanion onderstreept daarbij dat hij de drempel voor na te jagen opdrachten heeft verdubbeld naar 12 miljoen euro. Daarbij zal de nadruk worden gelegd op kadercontracten.

Bekijk de jaarcijfers van Vinci

Reageer op dit artikel