nieuws

Sittard brengt water terug in grachten

bouwbreed Premium

Sittard brengt water terug in grachten

De gemeente Sittard-Geleen is begonnen met het boren naar water dat weer in de drooggevallen stadsgrachten moet gaan stromen. De boor is dinsdagavond aangezet in een perskuip aan de Begijnenhofwal.

Het boren gebeurt in twee fasen. Op twee plaatsen wordt vanuit een perskuip geboord richting een ontvangstkuip in een rechte lijn onder het historische centrum van Sittard. Het gaat om twee boortracés van 128 en 290 meter. Vervolgens wordt een aftakking gemaakt van de Molenbeek. Met water uit deze aftakking wordt de gracht ten zuiden van het stadscentrum weer gevuld. Wethouder Peter Geenen zei op die manier een stuk historie terug te geven aan Sittard. De gemeente verwacht dat het water na de zomervakantie weer in de grachten ten zuiden van het historische stadscentrum stroomt. Later beslist de gemeenteraad of ook de andere grachten rond de stad weer kunnen vollopen.

Reageer op dit artikel