nieuws

Schoonmaakrobot krijgt Duitse prijs

bouwbreed

De robot voor het schoonspuiten van het interieur van betonmixertrommels, geïmporteerd door Blascon uit Oldenzaal, heeft een Duitse prijs gekregen. Het betreft een speciale erkenning binnen de branche ‘Baustoffe, Steine, Erden’ van de ‘Förderpreis 2012’ van het Berufsgnossenschaft Rohstoffe und chemische Industrie. De Ready-Jet is een robot met een lans die hij in de vulopening […]

De robot voor het schoonspuiten van het interieur van betonmixertrommels, geïmporteerd door Blascon uit Oldenzaal, heeft een Duitse prijs gekregen. Het betreft een speciale erkenning binnen de branche ‘Baustoffe, Steine, Erden’ van de ‘Förderpreis 2012’ van het Berufsgnossenschaft Rohstoffe und chemische Industrie. De Ready-Jet is een robot met een lans die hij in de vulopening van een betonmixertrommel schuift, waarna hij de binnenkant van de trommel met water onder hoge druk schoonspuit. Voorheen moesten de betonresten door mensen met luchthamers in de trommel worden uitgebikt, een impopulair, gevaarlijk en fysiek zwaar belastend karwei. De speciale prijs werd uitgereikt door Dorothea Henzler, minister van cultuur van de deelstaat Hessen. Voor de ‘Förderpreis 2012’ meldden zich 370 kandidaten, waarvan achttien een prijs ontvingen, verdeeld over zes categorieën.

Reageer op dit artikel