nieuws

Regels bouwlawaai strenger

bouwbreed

Regels bouwlawaai strenger

Projecten kunnen eerder worden stilgelegd nu de begrenzing van bouwlawaai in het Bouwbesluit is opgenomen. Dat stelt Marieke Koek, projectleider bij bouwfysisch en akoestisch ingenieursbureau Cauberg-Huygen.

Met name grote projecten in de binnensteden krijgen te maken met de nieuwe aanpak. Per 1 april zijn de regels overgegaan van een circulaire in het Bouwbesluit. Bouwlawaai is nu een onderdeel van de omgevingsvergunning, waardoor een gemeente een werk eerder kan stilleggen bij overschrijding van de normen. “Al is het nu nog niet duidelijk hoe gemeenten daar in de praktijk mee omgaan.” Ze adviseert bouwers problemen te voorkomen door tevoren de omvang van de overlast duidelijk te maken “en maak duidelijk welke maatregelen je neemt.”

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels