nieuws

Locatie: bouwkeet nabij een middelgrote gemeente

bouwbreed Premium

Welkom dames en heer bij deze project start up. Leuk dat op dit uitvoeringsproject eens meer vrouwen dan mannen aanwezig zijn vanuit de aannemer. Op de agenda staan naast de drie thema’s Wie, Hoe en Wat een terugblik op het aanbestedingstraject. Een samenvatting van het voortraject met risico’s, kansen en aandachtspunten zat al bij de […]

Welkom dames en heer bij deze project start up. Leuk dat op dit uitvoeringsproject eens meer vrouwen dan mannen aanwezig zijn vanuit de aannemer. Op de agenda staan naast de drie thema’s Wie, Hoe en Wat een terugblik op het aanbestedingstraject. Een samenvatting van het voortraject met risico’s, kansen en aandachtspunten zat al bij de contractdocumenten. Wat een genot dat we al dat papierwerk via het Brigid systeem hebben geregeld, vind u ook niet? Kunnen we de helft overslaan. Ook wil ik melden dat de aanbetaling van 5 procent van de aannemingssom aan de aannemer vorige week is overgemaakt, zodra de bankgarantie binnen was.

Als er geen opmerkingen op de agenda zijn, dan kunnen we beginnen met de menskant. Zou een ieder zijn drijfveren, doelstellingen voor dit project en achtergrond aan de hand van dit schema kunnen toelichten? Dan benoemen we gelijk de tegenstellingen, zodat die bekend zijn. De basis van goed teamwerk is tenslotte naast vertrouwen ook het vermogen tot confrontatie […].

Mooi mensen, dat was een goede kennismaking. Volgende keer komen we hier nog op terug. De volgende stap is de proceskant. Hoe gaan we met elkaar om en wat mogen we van elkaar verwachten? Laten we gelijk afspreken naast VISI vooral regelmatig te bellen en wekelijks werkoverleg te houden. Elke week op vrijdagochtend inloop overleg? Dan zetten we de klokken gelijk, neuzen in de goede richting en kunnen we problemen tackelen. Dan kunnen we problemen maximaal binnen twee weken ondervangen en afgehandeld hebben […].

Resteert nog het werk zelf. Volgende week gaan we dan met elkaar de eerste fase nog eens doornemen. Laten we eerst beide risicoschema’s naast elkaar leggen en beheersmaatregelen benoemen […].

Waarom dit pas in 2015 plaatsvindt en niet morgen al? Dat weet ik helaas ook niet. Vastgeroest? Wantrouwen? Het maakt het samenwerken toch echt beter als je elkaar respecteert en balans vindt in Proces, Relatie en Techniek (Hoe/Wie/Wat). Begin morgen!

Reageer op dit artikel