nieuws

Glazen primeur in Haarlem

bouwbreed

Glazen primeur in Haarlem

BRS Buildingsystems heeft op het binnenplein van het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem ene primeur: een afgeknotte kegel van drievoudig isolatieglas in trapeziumvorm dat op locatie koud wordt gebogen.

Het ontwerp van Dirk Jan Postel van het Rotterdamse bureau Kraaijvanger (v/h Kraaijvanger Urbis) is vooralsnog het enige in z’n soort. Voor Ronald Voskuil, Martin Meerhof en Rob Roosendaal van BRS gaat de montage sneller dan ze verwachtten. Wie een tijdje toekijkt hoe ze het glas voor de nieuwe entree van de ‘provinciekegel’ monteren, kan het alleen maar beamen: het gaat inderdaad snel.

Kort gezegd komt het werk neer op een ruit vastpakken met een speciale klem en daar net zolang aan draaien tot het glas de gewenste straal heeft. Daarna wordt het gevormde paneel in het stalen raamwerk van de kegel geplaatst en tijdelijk vastgezet met houten plankjes.

Reageer op dit artikel