nieuws

Fundamenten voor fly-over

bouwbreed

Langs het spoor in Den Bosch worden de stalen fundamenten opgebouwd voor de ronde pijlers van een door Heijmans Civiel, Grote Projecten te bouwen fly-over. In opdracht van ProRail worden twee nieuwe spoorbruggen en een hoge fly-over over de rivier de Dieze gebouwd, zodat treinen voortaan elkaar sneller ongelijkvloers kunnen kruisen. Het project van 26 […]

Langs het spoor in Den Bosch worden de stalen fundamenten opgebouwd voor de ronde pijlers van een door Heijmans Civiel, Grote Projecten te bouwen fly-over. In opdracht van ProRail worden twee nieuwe spoorbruggen en een hoge fly-over over de rivier de Dieze gebouwd, zodat treinen voortaan elkaar sneller ongelijkvloers kunnen kruisen. Het project van 26 miljoen euro is onderdeel van het project ‘Sporen in Den Bosch’ waarbij naast de 330 meter lange fly-over, tevens de spoorkruising ter plaatse van de Dieze wordt uitgebreid van twee naar vier sporen. Na montage van de stalen korven, worden ze in een stalen bekisting in de witte toren op de achtergrond getild, waarna ze onder geconditioneerde omstandigheden volgestort worden met beton. Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel