nieuws

Diabolo voert via venturi vocht af

bouwbreed

Martens zegt zijn Venturi Vochtbestrijder zelf ook te gebruiken om muren droog te maken. “Met goed resultaat”, meldt de toeleverancier uit Oosterhout. De vochtbestrijder ziet eruit als een diabolo. Dwars op het midden zit een pijpje dat in de muur wordt gestoken. Vooraf wordt tot in de spouw een gat geboord. De wind wekt in […]

Martens zegt zijn Venturi Vochtbestrijder zelf ook te gebruiken om muren droog te maken. “Met goed resultaat”, meldt de toeleverancier uit Oosterhout. De vochtbestrijder ziet eruit als een diabolo. Dwars op het midden zit een pijpje dat in de muur wordt gestoken. Vooraf wordt tot in de spouw een gat geboord. De wind wekt in het midden van de diabolo het venturi-effect op. Door dit effect wordt de lucht uit de spouw gezogen. Door deze manier van ventileren wordt vocht afgevoerd. Volgens Martens sorteert de vochtbestrijder na rui m drie maanden zichtbaar effect. De vochtbestrijder hoeft niet afgesloten wanneer het regent. De spouwbuis is in de uitleg van het bedrijf te klein om vocht door te laten.

Reageer op dit artikel