nieuws

Deventer garage dicht na betonrot

bouwbreed

De gemeente Deventer heeft gisteren de Noordenbergpoortgarage direct gesloten om stalen stempels te plaatsen. Bij controle werd scheurvorming in de betonplaten van het parkeerdek geconstateerd. Het gaat om twee scheuren van enkele meters lang. De reden is roestvorming in het wapeningsstaal. Er is geen instortingsgevaar. De gemeente heeft plannen om de Noordenbergpoortgarage in het centrum […]

De gemeente Deventer heeft gisteren de Noordenbergpoortgarage direct gesloten om stalen stempels te plaatsen. Bij controle werd scheurvorming in de betonplaten van het parkeerdek geconstateerd. Het gaat om twee scheuren van enkele meters lang. De reden is roestvorming in het wapeningsstaal. Er is geen instortingsgevaar. De gemeente heeft plannen om de Noordenbergpoortgarage in het centrum van Deventer te renoveren. Daarom werd woensdag onderzoek uitgevoerd naar de betonconstructie. De komende weken wordt gekeken hoe groot de schade is en hoe de constructie kan worden hersteld. In 2009 is ook al betonrot in de parkeergarage aangetroffen, maar dat viel toen binnen de norm.

Reageer op dit artikel