nieuws

Arcadis rukt met grote aankoop op in Azië

bouwbreed

Arcadis bouwt met de overname van Davis Langdon & Seah het Verre Oosten uit tot een steeds steviger platform voor de verdere uitbreiding van de activiteiten in Azië. Het ingenieursbureau heeft in de opkomende markten al bijna zevenduizend medewerkers actief.

DLS is – na architectenbureau RTKL en projectmanager Harris – het derde grote op Azië georiënteerde bureau dat zich onder de vleugels van Arcadis begeeft. De nieuwe aankoop is in 1934 in Singapore opgericht en telt inmiddels 2800 medewerkers. Vorig jaar werd een omzet geboekt van 125 miljoen dollar. Het bureau is eigendom van vijftien internationale en 42 lokale partners. Davis Langdon & Seah concentreert zich op het managen van kosten en projecten. Ook worden aan kosten gerelateerde ingenieursdiensten geleverd aan de olie- en gasindustrie. Tot de klanten behoren overheden, ontwikkelaars en tal van nutsbedrijven. DLS beschikt over veertien kantoren in China. Elders in Azië heeft het bureau nog 23 vestigingen, onder andere in Korea, Indonesië en op de Filippijnen. Bestuursvoorzitter Harrie Noy is al jaren overtuigd van de kansen voor zijn bedrijf in het Verre Oosten. “De sterke verstedelijking en ontwikkeling van de sociale infrastructuur in dit deel van de wereld zijn belangrijke drijfveren voor de groeiende vraag naar diensten in al onze marktsegmenten.” De in mei vertrekkende topman laat bij zijn afscheid een sterk bruggenhoofd achter om de positie in Azië verder te versterken.

Aanvullend

Bestuursvoorzitter Joseph Lee van DLS ziet de overname als een buitenkans om aanvullende kennis en ervaring binnenboord te halen. “Bovendien krijgen we toegang tot nieuwe multinationale klanten die willen investeren in landen waar wij een sterke positie hebben.” Arcadis financiert de overname door de uitgifte van 2,2 miljoen aandelen aan de partners van DLS. Daarnaast wordt een onbekend bedrag in contanten betaald. De transactie zal volgens Arcadis direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Reageer op dit artikel