nieuws

Alleen staanders ondersteuningsconstructie B-Tower correct geplaatst

bouwbreed

Alleen staanders ondersteuningsconstructie B-Tower correct geplaatst

Alleen de staanders van de ondersteuningsconstructie voor de derde verdiepingsvloer van de laagbouw van de B-Tower waren correct geplaatst.

Alle andere onderdelen (liggers en schoren) waren deels anders uitgevoerd dan in het ontwerp van verhuurbedrijf Matemco. Ook staken de voeten van sommige staanders over de rand van de vloer. Dat staat in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de de instorting van een deel van de in aanbouw zijn de toren naast de Bijenkorf in Rotterdam.

In het vlak evenwijdig op de Hennekijnstraat waren 20 van 54 schoren anders dan volgens het ontwerp aangebracht. Van de 522 liggers ontbraken 13 en waren 78 anders dan volgens het ontwerp uitgevoerd (andere typen en hoogtes). Bovendien werden 8 of 9 liggers te veel geplaatst. Maar het ontbreken van 55 van 59 schoren in het vlak loodrecht op de Hennekijnstraat gaf de doorslag.

Bekijk het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de de instorting van een deel van de in aanbouw zijnde B-Tower

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels