nieuws

‘Alle projecten werden onder de kostprijs aangenomen’

bouwbreed Premium

‘Alle projecten werden onder de kostprijs aangenomen’

De Verenigde Bedrijven Noppert BV uit Heerenveen wordt failliet verklaard. Dat maakte bewindvoerder Jaap van der Meulen donderdagmiddag aan het personeel van het ruim 150 jaar oude bouwbedrijf bekend.

Het faillietverklaren is volgens Van der Meulen de enige mogelijkheid voor een eventuele doorstart, zo maakte hij op een drukbezochte bijeenkomst in de kantine van het bedrijf duidelijk.

Een hecht familiebedrijf, zo typeren de werknemers de bouwonderneming. Noppert heeft echter flinke klappen gekregen van de economische crisis. “Van mismanagement is absoluut geen sprake”, legt Van der Meulen uit. “De directie wilde een aantal jaren geleden al reorganiseren omdat zij met de huidige omvang problemen voorzag. De UWV weigerde dit. Om alle mensen toch aan het werk te houden, werden alle projecten van de laatste tijd onder de kostprijs aangenomen.”

Reageer op dit artikel